Οι Αλύγιστοι της Ταξικής Πάλης
Στo 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητή τον Σεπτέμβριο 2015, παρουσιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη». Σε αυτήν την έκθεση έγινε μια προσπάθεια να αποτυπωθούν η αφοσιωμένη δράση του ΚΚΕ στη σχεδόν εκατοντάχρονη πορεία του, οι ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του που συμπυκνώνουν μαζικό ηρωισμό, αυτοθυσία και αντοχή, την πίστη στον αγώνα για τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δύναμη των ιδεών των κομμουνιστών, από την οποία πηγάζει η αδιάλλακτη στάση απέναντι στον ταξικό εχθρό. Ταυτόχρονα, αποτυπώνονται το μίσος και η αγριότητα της αστικής τάξης, ο χαρακτήρας του κράτους της και ο ρόλος που έπαιξε, παίρνοντας εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των κομμουνιστών, για το τσάκισμα της πρωτοπορίας και την καθυπόταξη του λαϊκού παράγοντα.
Μέσα από ένα σύντομο ιστορικό ορισμένων από τους δεκάδες τόπους μαρτυρίου αναδείχτηκαν ορισμένες από τις πολλές πλευρές του αγώνα των φυλακισμένων και εξόριστων κομμουνιστών και άλλων ριζοσπαστών αγωνιστών. Αναδείχτηκαν οι ιστορικές αποδράσεις από τις φυλακές Συγγρού και Αίγινας, η πρωτοπόρα πολιτιστική δραστηριότητα στον Αη Στράτη, οι 15.000 εκτοπισμένοι στρατιώτες και αξιωματικοί στα Σύρματα της Μέσης Ανατολής, η ηρωική στάση των κομμουνιστριών γυναικών στις φυλακές Αβέρωφ και στο Τρίκερι και πολλά άλλα.
Η έκθεση περιελάμβανε τις φυλακές: Συγγρού, Αίγινας, Κέρκυρας, Ακροναυπλίας, Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ), Αβέρωφ και Ιτζεδίν. Τις εξορίες σε: Ανάφη, Αϊ - Στράτη, Σύρματα Μέσης Ανατολής, Τρίκερι, Μακρόνησο, Γυάρο και Λέρο. Έγιναν αναφορές σε ορισμένους από τους χιλιάδες ηρωικούς κομμουνιστές που συνθέτουν την τιμημένη Ιστορία του ΚΚΕ..Ξεχωριστή σημασία έχει η θεματική ενότητα της έκθεσης που αφορά τις γυναίκες στις φυλακές και τις εξορίες.