Αρχείο ΚΚΕ

Εμπλουτίστε το Αρχείο του ΚΚΕ

Συμβάλλετε προσφέροντας ντοκουμέντα από τη δράση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος. Δείτε πώς, εδώ.

Φωτογραφικό αφιέρωμα, 70 χρόνια από την υποχώρηση του ΔΣΕ, Αύγουστος 1949

Τίτλος

Φωτογραφικό αφιέρωμα, 70 χρόνια από την υποχώρηση του ΔΣΕ, Αύγουστος 1949

Περιγραφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υποχώρηση του ΔΣΕ, παρουσιάζουμε φωτογραφίες του κινηματογραφικού συνεργείου του ΔΣΕ.

Άμεσοι συντελεστές ήταν οι Απόστολος Μουσούρης και Φώτης Ματσάκας, ενώ το κινηματογραφικό συνεργείο αποτελούνταν από τους: Γιώργο Σεβαστίκογλου, υπέυθυνο και σκηνοθέτη, τον Μάνο Ζαχαρία, σκηνοθέτη και τους οπερατέρ-φωτογράφους Απόστολο Μουσούρη και Φώτη Ματσάκα, με βοηθούς τον Φαέθωνα, Βλαδίμηρο, Γιάννη και άλλους.

Οι φωτογραφίες αποτελούν μοναδικά ιστορικά τεκμήρια που μας φέρνουν σε επαφή με την ηρωϊκή δράση και το μαχητικό πνεύμα των μαχητριών και μαχητών του ΔΣΕ, αλλά και απλών ανθρώπων, που με αισιοδοξία πάλεψαν σε αντίξοες συνθήκες.

Στις φωτογραφίες, αποτυπώνονται τόσο στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής, όσο και η οργάνωση της στις Ελεύθερες Περιοχές.

Υπενθυμίζουμε, οτι μεγάλος όγκος φωτογραφιών, δημοσιεύεται στο λεύκωμα φωτογραφιών του Απόστολου Μουσούρη "Φωτογραφίζοντας το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας", από τη Σύγχρονη Εποχή

Δικαιώματα

Ιστορικό Αρχείο ΚΚΕ

Αρχεία

ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣafv_001.jpg
Ο ΦΩΤΗΣ ΜΑΤΣΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗ.jpg
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ.jpg
aff005.jpg
alx005.jpg
alx028.jpg
amv033.jpg
amv034.jpg

Aναφορά

“Φωτογραφικό αφιέρωμα, 70 χρόνια από την υποχώρηση του ΔΣΕ, Αύγουστος 1949,” Αρχείο ΚΚΕ, προσπελάστηκαν 23 Σεπτεμβρίου 2023, http://arxeio.kke.gr/document/317.