Αρχείο ΚΚΕ

Εμπλουτίστε το Αρχείο του ΚΚΕ

Συμβάλλετε προσφέροντας ντοκουμέντα από τη δράση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος. Δείτε πώς, εδώ.

Φωτογραφίες του Σπύρου Κωτσάκη από τη δράση του στον ΕΛΑΣ και από το Σανατόριο Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης και Σωτηρίας με άλλους φυλακισμένους

Τίτλος

Φωτογραφίες του Σπύρου Κωτσάκη από τη δράση του στον ΕΛΑΣ και από το Σανατόριο Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης και Σωτηρίας με άλλους φυλακισμένους

Περιγραφή

Ο Σπύρος Κωτσάκης (Νέστορας) υπήρξε Καπετάνιος του Α΄ Σώματος Στρατού του ΕΛΑΣ στην Αθήνα

-1η φωτογραφία: Ο Σπύρος Κωτσάκης (δεξιά), με τον Στρατηγό Μανώλη Μάντακα, επιτελάρχη του ΕΛΑΣ και υπουργό της Κυβέρνησης του Βουνού (αριστερά)
-2η φωτογραφία: ο Σπύρος Κωτσάκης 7ος, στη δεύτερη σειρά από αριστερά και καθιστός. Μαζί του αναγνωρίζονται οι Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργης Τρικαλινός στην ίδια σειρά 5ος και 6ος αντίστοιχα. Από το Σανατόριο Ασβεστοχωρίου.
-3η φωτογραφία: από αριστερά Νίκανδρος Κεπέσης, Σπύρος Κωτσάκης, Στέφανος Σαράφης, Γιάννης Πυριόχος, Σωτήρης Κυβέλος, σε επιθεώρηση του 6ου Ανεξάρτητου Συντάγματος Πειραιά. Πλατεία Αι Γιώργη στον Κορυδαλλό.
-4η φωτογραφία: ο Στρατηγός Μανώλης Μάντακας και στα δεξιά ο Σπύρος Κωτσάκης κατά την απελευθέρωση της Αθήνας το 1944.
-5η φωτογραφία: από αριστερά πρώτος ο Γιώργης Τρικαλινός και πέμπτος ο Σπύρος Κωτσάκης από το Σανατόριο Σωτηρία.

Δικαιώματα

Ιστορικό Αρχείο ΚΚΕ

Αρχεία

kwtsakis-mantakas.jpg
kwtsakis.jpg
KOTSAKIS KEPESHS SARAFHS.jpg
KOTSAKIS MANTAKAS.jpg
KOTSAKIS SWTHRIA.jpg

Aναφορά

“Φωτογραφίες του Σπύρου Κωτσάκη από τη δράση του στον ΕΛΑΣ και από το Σανατόριο Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης και Σωτηρίας με άλλους φυλακισμένους,” Αρχείο ΚΚΕ, προσπελάστηκαν 8 Αυγούστου 2020, http://arxeio.kke.gr/document/126.